SHARE

Poate ca pentru unii dublurile din agenda sunt ceva destul de naspa, insa exista rezolvare. Contactele duplicat apar din cauza faptului ca mai multe aplicatii vor sa acceseze contactele din telefon si sa adauge contacte in acelasi timp. Asa sunt telefoanele Android concepute, sa stocheze date.

Primul pas pentru a rezolva aceasta problema sta in stergerea manuala a contactelor. Bineinteles, cum ajungi in lista de contacte difera de la un telefon la altul. Poti avea 2 intrari pe acelasi nume, pe aceeasi persoana (una cu e-mail si una cu numar de telefon). Ca sa le unesti, mergi la edit contact si ai acolo More (trei puncte verticale), si dai Join. Astfel poti selecta unirea celor doua contacte.

Uneste contactele direct de pe internet

Uneori, poate ca e mai bine sa manageriem contactele dintr-o interfata PC. Din Gmail, cilcp pe meniul drop-dpwn ce se afla in stanga sus inbox-ului, apoi alege de acolo Contacts pentru a vedea oamenii din agenda virtuala.

Cei de la Google au o interfata noua pentru a manageria aceste contacte. Da-i click pe Find Duplicates din meniul din stanga si aplicatia se va uita dupa intrari separate care impart detalii comune. (nume sau numere de telefon).

Cand se afisaza rezultatul, pur si simplu dai click pe Merge pentru a uni un grup aparte de contacte sau pentru a uni contacte singure cu ajutorul unor casute pe care le bifezi.

Utilizarea aplicatiilor dedicate

Exista cateva aplicatii destinate acestor operatiuni, precum Simple Merge Duplicates ce functioneaza intr-un mod similar aplicatiei desktop Google. Tot ce trebuie sa faci este sa lansezi aplicatia Simple Merge duplicates si aceasta se va ocupa singura de problema. Va cauta contactele duplicate si le ba uni pe baza detaliilor comune si a numelor. Ai optiunea sa revizuiesti actiunea de unire a contactelor, asa ca nu te speria. Aplicatia nu-ti va uni aiurea contactele.

Articole Recomandate

Cum scapi de eroarea „memorie insuficientă” (insufficient storage available)... Acest mesaj este destul de frecvent întâlnit mai ales de cei care au telefoane Android ceva mai vechi și este destul de enervant pentru că te uiți la ...
Cum să scapi de root Chiar dacă majoritatea celor care dețin telefoane mobile sunt interesați de cum pot să obțină acces deplin la funcțiile telefonului prin intermediul r...
Cum să oprești redarea automată a clipurilor de pe Facebook Deși nu toată lumea are o problemă cu aceste clipuri ce încep să fie redate automat pe Facebook, există suficientă lume care consideră destul de stres...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY