SHARE
telefon care nu se incarca

Cred ca multi dintre noi am avut la un moment dat probleme cu un telefon care nu se incarca cum trebuie. A venit acel moment cand am fost nevoiti sa mergem sa cumparam un incarcator nou.

Cei care au probleme cu bateria, o baterie care refuza sa se mai incarce cum trebuie, pot incerca cateva “trucuri” prin care au sanse destul de mari sa o convinga sa functioneze in parametrii normali.

Problemele cu bateria se rezuma la doua aspecte: ori nu se incarca deloc, ori se incarca full insa tine foarte putin.

Verificati interiorul portului USB prin care se face incarcarea

Cea mai des intalnita problema se rezuma la portul usb in interiorul caruia, mufa de la incarcator nu mai face contact cum trebuie.

Daca e sa ne gandim la de cate ori punem la incarcat telefonul, o sa vedem ca acel port e destul de uzat dupa vre-un an.

Tot ce trebuie sa faci pentru a rezolva aceasta problema a contactului imperfect este sa opresti telefonul, ii scoti bateria, apoi incerci sa indrepti cu o periuta de dinti lamelele din interiorul portului. Aceasta solutie rezolva problema incarcarii in 9 cazuri din 10.

Daca un telefon care nu se incarca cum trebuie are portul USB in regula, poate sa fie de vina cablul folosit sau chiar incarcatorul

Daca aceasta solutie nu functioneaza, verificati cablul in sine si incarcatorul.

E posibil ca de la atatea cicluri de incarcare (un smartphone e incarcat zilnic) se se uzeze mufa sau chiar incarcatorul in sine.

Ar fi bine sa aveti un cablu usb la indemana pentru a face o mica proba. Vedeti daca incarca atunci cand este conectat la un PC de exemplu.

Curatati portul de incarcare pentru ca poate sa fie obstructionat de praf

Curatarea portului este din nou o solutie care ar putea reda functionalitatea incarcarii.

Atunci cand purtam in buzunar telefonul, in interiorul portului se aduna mizerie care, la un moment dat, nu va mai lasa mufa incarcatorului sa ajunga la lamelele de incarcare.

Verificati cu atentie daca nu cumva in interiorul portului sau a cablului usb nu se afla chestii suspecte.

Daca dupa toate aceste verificari bateria continua sa faca figuri, poate ca este vremea sa o schimbati.

Vedeti voi, aceste smartphone-uri sufera niste cicluri de incarcare-descarcare foarte dese, s-au dus vremurile cand aveam un Nokia fara camera pe care il incarcam o data pe luna.

Nimeni nu doreste un telefon care nu se incarca cum trebuie, asa ca sper ca aceste mici sfaturi sa va ajute daca intampinati o asemenea problema.

Daca aveti o problema cu calibrarea bateriei, aveti aici un articol care s-ar putea sa va ajute.

De asemenea, ati putea folosi aplicatii pentru economisirea bateriei in cazul in care sunteti de parere ca se consuma mult prea repede.

Articole Recomandate

Cum scapi de eroarea „memorie insuficientă” (insufficient storage available)... Acest mesaj este destul de frecvent întâlnit mai ales de cei care au telefoane Android ceva mai vechi și este destul de enervant pentru că te uiți la ...
Cum să scapi de root Chiar dacă majoritatea celor care dețin telefoane mobile sunt interesați de cum pot să obțină acces deplin la funcțiile telefonului prin intermediul r...
Cum să oprești redarea automată a clipurilor de pe Facebook Deși nu toată lumea are o problemă cu aceste clipuri ce încep să fie redate automat pe Facebook, există suficientă lume care consideră destul de stres...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

7 COMMENTS

  1. Salut… Am un Samsung s4 și am și eu o problema cu el… nu mai reușesc sa l încarc cu încărcătorul de casa , doar cu cel auto care mi l incarca imediat

  2. buna ! am un htc si l am scapat cand se incarca
    se mai incarca doar suspendat sau cu firul incercuit in jurul lui….cred ca a fost afectata zona unde se incarca
    ce pot face?

  3. Salut..Am un htc one m7 si de la un timp nu se mai incarca cum trebuie…Se incarca foarte greu (12-13 ore)…Care ar fii problema?

LEAVE A REPLY