SHARE
tepe

Pentru că tot discutam mei devreme despre celebra țeapă cu falsul curier tot mai răspândită pe site-urile de combinații, să trecem în revistă și cele mai întâlnite escrocherii din lumea Android.

Să rămânem pe subiect zic.

Sunt destul de multe țepe și-n lumea Android, unele date cu ajutorul aplicațiilor, altele ceva mai ingenioase, despre care vom discuta în cele ce urmează pentru că în ultimii ani, tot mai dese au devenit plățile cu telefonul sau prin intermediul telefonului mobil.

Acolo unde-i vorba de bani, e vorba și de țeapă…

 Cele mai întâlnite țepe din lumea Android

  1. Mesajele phishing – sunt mesaje menite să-ți fure datele personale: date bancare, date de identificare, etc. Cum funcționează ideea asta de phishing? Păi primești un mesaj ce pare oficial, cum că trebuie să verifici conturile bancare și minuni de-astea, în speranța că te vor convinge să le trimiți codul pin al cadrului de exemplu. Evident, linkul pe care trebuie să dai click nu te va duce unde trebuie, iar în acest mod se vor fura datele.
  2. Aplicațiile clonă. Cei care sunt puși pe furat clonează anumite aplicații, concep aplicații care arată și par să funcționeze ca cele originale, însă sunt de fapt malware prin intermediul cărora se fură informații bancare ori personale. Nu e vorba doar de APK-uri, există asemenea clone și-n Play Store. Ca să te poți proteja de acest gen de escrocherie, citește cu atenție care sunt permisiunile cerute de aplicație la instalare. Cel mai recent exemplu de aplicație clonă este WhatsApp Gold, cică o versiune „exclusivă” WhatsApp care nu făcea altceva de cât să te infesteze cu malware…
  3. Suportul tehnic. Țeapa cu suportul tehnic datează încă din anii 90 și din păcate este încă prezentă din cauza celor naivi. În lumea Android, funcționează pe același principiu. Primești un telefon prin care ești anunțat că telefonul tău a fost infectat cu un virus și că ei te pot ajuta contra cost să scapi de problemă.  Te vor face să cumperi servicii de devirusare prin intermediul site-ului lor sau pur și simplu vor cere datele cardului direct la telefon.

Articole Recomandate

Care a fost primul tău telefon Android? Povestea lui Rambo… Primul meu telefon android a fost un Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim pe care l-am cumpărat de la RCS-RDS în momentul în care aceștia au trecut în re...
Huawei Honor 7 Lite vs Samsung Galaxy J5 2016 – performanță sau calitate de cons... Am spus de multe ori faptul că Samsung Galaxy J5 2016 este cel mai bun telefon sub 1000 de lei. Luni de zile asta am crezut până am dat peste acest Hu...
Probleme Samsung Galaxy S7 și rezolvările lor Samsung Galaxy S7 este un telefon grozav dar din păcate, nici un producător nu a reușit să aducă până acum pe piață telefonul perfect. În cele ce urme...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here