SHARE

Telefonul Android pentru multi dintre noi este precum un sac de box… Incaseaza, incaseaza si iarasi incaseaza. Nu putini sunt cei care se plang de performantele scazute ale telefoanelor, de lag si de blocare ce se rezolva numai cu scoaterea bateriei. Culmea, cei care se confrunta cu aceste probleme sunt exact oamenii care instleaza tot soiul de aplicatii dubioase pe care nu le mai dezisntaleaza niciodata. Dupa cum spuneam, smartphonul incaseaza aplicatie dupa aplicatie, pana in momentul in care acesta cedeaza. Oricat de performant ar fi, acesta nu este facut pentru a suporta 200 de instalatii. Nimeni zdravan la cap nu tine in telefon 200 de aplicatii pe care bineinteles ca nu le foloseste. Nici macar cei care testeaza stabilitatea aplicatiilor nu cred ca au atatea in telefon.

Ei bine, atunci cate aplicatii instalam in telefonul android? Aplicatiile trebuie instalate in principiu numai in cazul aveti nevoie de ele. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca un telefon incarcat cu aplicatii nefolositoare va ajunge rapid la funcul sacului cu resurese RAM, spatiu de stocare si asa mai departe. Cu cat il ghiftuim cu aplicatii cu atat creste riscul de aparitie a lagului sau de virusare. Daca instalti aplicatii doar de curiozitate nu uitati sa le si dezinstalati.

Nu recomand mai mult de 100 de aplicatii instalate simultan. De exemplu, eu am un Galaxy Grand Neo pe care am aproximativ 90 de aplicatii instalate. Mai am 2 gb free din memoria telefonului iar din punct de vedere al memoriei Ram, sta undeva pe la 780 Mb folositi din 1 gb. Cu siguranta daca voi depasi numarul de aplicatii o sa apara si lagul, deocamdata totul este ok la 90, insa se simte pe masura ce il umflii cu aplicatii o usoara incetinire a functiilor de “gandire”… Asadar, aveti grija de telefoanele voastre Android si nu instalati toate prostiile pe ele.

Articole Recomandate

Care a fost primul tău telefon Android? Povestea lui Rambo… Primul meu telefon android a fost un Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim pe care l-am cumpărat de la RCS-RDS în momentul în care aceștia au trecut în re...
Huawei Honor 7 Lite vs Samsung Galaxy J5 2016 – performanță sau calitate de cons... Am spus de multe ori faptul că Samsung Galaxy J5 2016 este cel mai bun telefon sub 1000 de lei. Luni de zile asta am crezut până am dat peste acest Hu...
Probleme Samsung Galaxy S7 și rezolvările lor Samsung Galaxy S7 este un telefon grozav dar din păcate, nici un producător nu a reușit să aducă până acum pe piață telefonul perfect. În cele ce urme...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here