SHARE

Sa fii programator in ziua de azi nu mai e cine stie ce sfaraiala pentru ca poti intelege programarea si fara sa mai faci scoala, fara sa mai faci cursuri de calificare. Internetul ne sta la dispozitie si cei capabili sa inteleaga niste tutoriale postate de altii se vor descurca destul de bine atata timp cat au cunostinte elementare de operare PC.  Exista multe astfel de site-uri cu tutoriale si articole destinate programarii. Pe blogul lui Iustin Paraschiv cam asa ceva veti gasi, in special programare legata de internet.

Imi aduc aminte de vremea cand eram eu la scoala. Existau si atunci calculatoare prin laboratorul de informatica, niste 386 foarte foarte batrane care nici macar Windows nu suportau, 95. Erau bazate pe MS-DOS. Profesorii incercau sa ne explice limbajele clasice de programare cu care se construiau softuri pe calculator. Fara sa existe internet, nu exista nici notiunea de programator pentru aplicatii web. Aceasta notiune a aparut relativ recent, dupa anii 2002 cand internetul a inceput sa devina putin mai accesibil pentru majoritatea  oamenilor.

Ce poti invata exact de pe un blog de programator precum al lui Iustin Paraschiv?

In principiu, tot ce tine de programare. Intotdeauna am admirat oamenii care au facut cariera in acest domeniu pentru ca nu discutam despre un domeniu precum Matematica sau Limba Romania pe care o predai la scoala. Programarea si limbajele de programare sunt in continua dezvoltare. Ca sa fii bun in acest domeniu ai nevoie de foarte multa experienta dar si informare. Pe zi ce trece apar tot mai multe noutati in programare si pentru performanta ai nevoie de pasiune pentru asa ceva.

E clar ca doar oamenii cu pasiune pentru programare pot sa devina foarte buni, intrucat in ziua de azi nu e de ajuns sa stii programare software si atat, sau programare web si atat. E nevoie de o imbinare intre cele doua lumi. Astfel, ca sa raspundem la intrebarea de mai sus, respectiv ce poti sa inveti exact de pe blogul lui Iustin Paraschiv, discutam despre HTML, Java, C++, Flash, PHP, SQL, CSS si nu in ultimul rand .NET.

Cum puteti lua contact cu Iustin Paraschiv?

Sunt sigur ca multi dintre voi nici nu ati auzit de unele limbaje enumerate mai sus, insa nu e timpul pierdut. In cazul in care pe viitor veti constata ca va pasioneaza, puteti lua contact cu Iustin Paraschiv in cazul in care blogul acestuia va forma in jur o comunitate. Afli totul despre Iustin Paraschiv accesand linkul de mai devreme si cu siguranta vei gasi un om dispus sa te ajute in ceea ce faci sau sa te indrume in cazul in care ai o problema de programare si nu ii dai de ca.

Articole Recomandate

Vrei să devii programator IT? Iată unde poți face cursuri de specialitate Pasiunea pentru programare începe să devină tot mai răspândită în rândurile tinerilor pentru că este genul de activitate creativă iar noi, românii, su...
Vrei să fii un manager mai bun? Inspiră-te de la cei mai buni Să fii manager în România nu e atât de simplu cum pare pentru că termini o facultate și apoi constați că în câmpul muncii ai nevoie și de alte cunoști...
De ce uităm mereu de uleiul pentru cutia de viteze? Din păcate, în România oamenii nu sunt capabili să facă schimbul de ulei pentru motor la timp, ce să mai zicem de uleiul din cutia de viteze? Cunosc o...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY