SHARE
Android

Folosim telefoanele noastre Android pentru multe lucruri banale sau profesionale în viața de zi cu zi, așa că trebuie să ne asigurăm că le menținem într-o formă cât mai bună pentru cât mai mult timp. Există multe măsuri de siguranță pe care le putem lua, precum instalarea de anti-virus, închiderea aplicațiilor ce rulează în fundal, însă sunt oare acești pași necesari? Iată 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci telefonului tău mobil Android.

3 lucruri pe care n-ar trebui să le faci dispozitivului tău Android

  1. Nu folosi task killer, nu opri manual aplicațiile. Foarte multă lume folosește task killer pentru a închide aplicațiile folosite. Acest obicei poate să aibă un efect negativ asupra performanței telefonului. În momentul în care deschidem o aplicație, o parte din date sunt stocate în memoria RAM. A doua oară când deschidem aplicația respectivă, va porni mai rapid din cauza datelor existente deja în memoria RAM, numite cached data. Dacă ștergi această memorie cache, se pierd datele stocate în RAM și evident sunt șanse mari ca aplicația să nu mai funcționeze într-un mod firesc. Nu închideți manual aplicațiile de cât dacă sunt genul care să vă consume bateria sau care să consume prea multă memorie.
  2. Nu folosiți mai mult de un soft antivirus. E important să avem un telefon securizat în ziua de azi, mai ales că facem plăți cu el sau ne conectăm la contul din bancă. Ei bine, e foarte important să avem UN SINGUR program antivirus instalat. Nu e logică ideea: cu cât mai multe softuri diferite cu atât securitatea va fi mai mare. Programele antivirus sunt consumatoare de resurse pentru că stau acolo în fundal și scanează mereu. O singură aplicație destinată protecției malware este suficientă.
  3. Nu ignora update-urile. Sistemul de operare al telefonului tău dar și aplicațiile trebuie să fie mereu la zi. Știu că un update durează și consumă trafic de date dacă este făcut via 3G, 4G, însă este foarte necesar. Aplicațiile depășite și sistemele de operare neactualizate lasă loc pentru vulnerabilități. Deci, strict din motive de securitate, nu lăsați update-urile să se strângă cu zecile.

Articole Recomandate

Ai o tabletă veche cu care consideri că nu mai ai ce face? Iată 5 idei destul de... În momentul în care cumperi o tabletă Android, ești conștient de faptul că în câțiva ani, tehnologia și internetul vor evolua suficient de mult cât să...
Piața smartwatch a murit. Aduceți un popă Nu știu cum vi se pare vouă peisajul ceasurilor inteligente, însă din punctul meu de vedere asistăm la un frumos priveghi. Lăsând la o parte imaginea ...
Cum să încarci un telefon FĂRĂ ÎNCĂRCĂTOR (3 moduri năstrușnice) Nu întotdeauna ai la îndemână un încărcător sau o priză și de obicei, cu cât ai bateria mai descărcată cu atât vei fi mai departe de aceste două eleme...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY