SHARE

Discutam despre o problema de securitate numita “open door” care a aparut in aplicatia WtahsApp. Hackerii pot sa instaleze softuri malitioase pe calculatoarele celor care folosesc WhatsApp. Da, ati auzit bine, pe calculatoarele lor, nu pe telefoane. Vulnerabilitatea a aparut prin intermediul WhatsApp Web si de atunci a fost inchis ade catre compania din spatele WhatsApp, insa acest lucru inca o data scoate in evidenta problemele de securitate ale cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume.

Chiar daca cei de la WhatsApp au eliminat problema, calculatoarele voastre e posibil sa fie inca afectate. Vulnerabilitatea a fost introdusa prin filtrarea improprie a unui vCard infectat din aplicatia Android WhatsApp in aplicatia web WhatsApp Web. In acest mod, fisierul executabil poate sa ajunga in PC unde poate declansa un cod malitios. Tot ceea ce au hackerii nevoie este numarul de telefon mobil pentru a initia porcesul.

Cercetatorii in securitate de la Checkpoint spun ca e la fel de simplu ca ca si cum un hacker te-ar deloga de pe calculatorul propriu. Pentru ca WhatsApp permite utilizatorilor sa trimita tot felul de fisiere ce pot sa fie folosite pe platforme multiple nu doar pe Android, riscurile sunt destul de mari.

Pentru a te feri de soft malitios, scanati-va calculatorul cat mai repede cu putinta. De asemenea poti sa facu update la aplicatia WhatsApp Web pentru a fii sigur ca folosesti varianta cu patch. Exploitul a fost descoperit pe data de 21 august si patch-ul a aparut o saptamana mai tarziu, pe data de 27 august. Din oarecare motiv, stirea a aparut abia astazi.

Tu ai avut vreodata probleme cu aceasta aplicatie WhatsApp?

Articole Recomandate

Salvează pozele vechi cu ajutorul Google PhotoScan Google are multe aplicații și servicii în portofoliul său și multe dintre acestea sunt deja instalate pe telefoanele noastre din clipa în care le cump...
Cei mai buni antiviruși Android (decembrie 2016) Chiar dacă în urmă cu ceva timp virușii erau ceva de domeniul fantasticului pentru sistemul de operare Android, cu timpul, inevitabil și-au făcut simț...
Smart HDR – aplicația Android care stoarce ultima picătură de culoare din fotogr... Am spus de multe ori faptul că HDR este una dintre cele mai mari inovații din lumea fotografiei smartphone, mai ales prin prisma aplicațiilor dedicate...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY